Studio Black Beauty Kouvola

Kestopigmentointi ja hoidollinen pigmentointi

Studio Black Beauty | kestopigmentointi

Laatu ratkaisee

Käytössäni on huippulaadukkaat Swiss Color ® pigmenttivärit.

Swiss Color® kestopigmentointi värit ovat valmistettu Sveitsissä noudattaen kaikkia Euroopan unionin standardeja. Todella laadukkailla raaka-aineilla varmistetaan lopputuloksen värin intensiivisyys ja kestävyys.

Näin saamme aikaan laadukkaat ja todella pitkäkestoiset kestopigmentoinnit. Pigmentit ovat dermatologisesti testattu ja hypoallergeeniset. Niiden ainutlaatuinen koostumus minimoi allergisten reaktioiden riskin.

Swiss Color ® pigmentit eivät sisällä rautaoksideja, vaarallisia atso-värejä, PAH-yhdisteitä (Polysykliset Aromaattiset Hiilivedyt) eikä kiellettyjä raskasmetalleja tai vaarallisia aromaattisia amiineja, kuten NDELA.

Mitä on kestopigmentointi?

Kestopigmentoinnit ovat omiaan korostamaan luonnollisia piirteitä. Niillä saadaan näyttävyyttä  kulmakarvoihin, silmien ja huulten alueelle. Pigmentoinneilla olet aina huoliteltu, jopa ilman meikkiä. Kestopigmentoinnilla voidaan korjata esimerkiksi huulten tai kulmakarvojen epäsymmetriaa ja korostaa silmienmuotoa. Olen myös erikoistunut HOIDOLLISIIN PIGMENTOINTEIHIN

Hoidolliset pigmentoinnit

Rintasyöpäleikkauksen jälkeinen mamillatatuaatio, nännipihan korjausleikkauksen jättämän epäsymmetrian korjaus, ihon siirrot, arpien korjaukset – kasvojen, rintojen ja koko kehon alueella. Myös vitiligon ja alopecian hoitaminen kuuluvat palveluihimme.

Hoidollisia pigmentointeja eli lääketieteellisiä tatuointeja tekevät kestopigmentointiin erikoistuneet ammattilaiset. Hoidon aikana kudokseen viedään kestopigmentointilaitteella ja neulalla väripigmenttiä, pyrkien jäljittelemään ympärillä olevan ihokudoksen sävyä ja näin häivyttämään kontrastia. 

Mamillatatuaatio on tärkeä osa modernia rintarekonstruktiota. Sen tarkoitus on viimeistellä rintasyöpää sairastaneen uusiorakennettu rinta luonnollisen näköiseksi. Mamillatatuaation tavoitteena on tasapainottaa ulkoista kokonaiskuvaa. Hoidollinen pigmentointi ei ole pelkästään kosmeettinen, vaan se vaikuttaa myös potilaan minäkuvaan kohentavasti.

Mamillatatuaatio käsittää nännin ja nännipihan tatuoimisen, joka jäljittelee toisessa rinnassa mahdollisesti olemassa olevaa omaa nänniä ja nännipihaa. Nännipihan alueelle voidaan tehdä erilaisia korjausleikkauksia, kuten nännipihojen pienentäminen. Leikkaukset jättävät erilaisia arpia ja mahdollisesti epäsymmetriaa. Tällaisissa tilanteissa hoidollisella pigmentoinnilla saadaan aikaan suuri muutos parempaan. Rintatatuointi voidaan tehdä siinä vaiheessa, kun kaikki viimeisteltävät korjaustoimenpiteet on tehty ja arvet ovat parantuneet.

Rintatatuointi vaatii kaksi vastaanottokäyntiä, joiden suositeltava aikaväli on noin 4-6 viikkoa. Ihon uusiutumisen myötä rintatatuointi haalistuu. Kohennus voi olla tarpeen aina noin 3-6 vuoden välein. Ihon uusiutumisprosessi on hyvin yksilökohtaista, joten tarkkaa aikajanaa on vaikea määrittää.  

Rintatatuoinnin tekemiselle on harvoin esteitä. Tatuointia ei suositella tehtäväksi, jos potilas käyttää antikoagulantteja tai saa immunosupressiohoitoa. Rintatatuointi voidaan tehdä aikaisintaan siinä vaiheessa, kun sytostaattihoitojen loppumisesta on kulunut puoli vuotta.

Korjausleikkaukset ja rekonstruktiot jättävät aina jälkeensä arpia. Arvet voivat tuntua kiusallisilta ja niihin toivotaan kovasti apua. Uusi innovaatio Derma SR8 -arpihoito on todella tehokas ja hyvä lisä yhdessä hoidollisten pigmentointien kanssa. Lopuksi on vielä mahdollista, että arpi pigmentoidaan niin sanotulla camouflage-tekniikalla sitä ympäröivän ihon väriseksi.

Hoidollisissa pigmentaatioissa tärkeää on valita ammattitaitoinen ja luotettava ammattilainen. Pigmentointivärien tulee olla puhtaita ja turvalliseksi todistettuja ilman rautaoksideita ja raskasmetalleja.

Toteutus ja jälkihoito

Kestopigmentointi vaatii vähintään kaksi toimenpide kertaa pysyvän ja kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi. Vahvistus toteutetaan 8-12 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelykerrasta. Ihon uudistumisen takia olisi suositeltavaa vahvistaa pigmentointia 1-4 vuoden välein.

Jälkihoito on helppoa ja toipuminen usein nopeaa. Käsitellyllä alueella saattaa esiintyä punoistusta ja turvotusta heti käsittelyn jälkeen. Toimenpiteen jälkeen käsiteltyä aluetta pidetään kuivana 24h-5vrk riippuen tehdystä pigmentoinnista. Saat mukaasi jälkihoitovoiteen, ja kirjalliset hoito-ohjeet. Vältetään saunaa, uintia, hikiliikuntaa ja aurinkoa noin viikon ajan, kunnes käsitelty alue on parantunut.

Esteitä pigmentoimiselle

Tullessasi pigmentoitavaksi saat esitietolomakkeen, jossa tulee ilmi tärkeimmät esteet pigmentoinnin toteuttamiselle tälläisiä asioita ovat mm:

raskaus, alaikäisyys, päihteet, huonossa hoitotasapainossa oleva diabetes, Roacuttan- tai Isotretinoin-lääkitys, vakava akne, vahvat annostukset verenohennuslääkkeissä, huonossa hoitotasapainossa oleva verenpainetauti, syöpähoidot/lääkitys, hepatiitti, HIV/AIDS tai muu veriteitse tarttuva tauti, vakava psoriasis ja atopia, sarkoidoosi, epilepsia ja verenvuototauti.

Lisäksi on tärkeää tiedostaa, että jos pigmentoitavalla alueella on luomia tai arpia voi olla mahdollista ettei käsittelyä voida toteuttaa tälle alueelle.

KESTOPIGMENTOINNIN POISTO (COLOR X)

Hoito on patentoitu kestopigmentointien ja microbladingin poisto-menettely, joka pystyy poistamaan kaikenlaisia muotoja ja värejä.

Se perustuu fysiologiseen maitohappoon, jota elimistömme tuottaa luonnollisesti kipeissä lihaksissamme ja se haihtuu ilman jäämiä aineenvaihduntaamme. Yleensä hoito aiheuttaa vähemmän kipua, kuin itse kestopigmentointi tai microblading.

Kulmat

3D-karvatekniikka

Tällä tekniikalla saadaan aikaiseksi erittäin luonnollinen lopputulos.  3D-karvatekniikassa jäljitellään luonnollista karvojen kasvua ja suuntaa, sekä häivytellään taustaa 3D-efektin luomiseksi. Tekniikassa käytetään usein 1-2 eri väriä.

Shadow-tekniikka

Tällä tekniikalla saat meikatun, mutta luonnollisen lookin. Kulmakarvat ovat parantuessaan pehmeät, kuin kulmakynällä meikatut. 

Tekniikoita on myös mahdollista yhdistellä. Esimerkiksi ombre-kulmien alkuosaan voidaan lisätä 3D-tekniikalla tai microbladingillä muutamia karvoja lisäämään luonnollisuutta.

Powder / Ombre-tekniikka

Näillä tekniikoilla kulmat ovat puuterimaiset, pehmeät ja erittäin luonnolliset parantuessaan. Tekniikat sopivat jokaiselle.

Studio Black Beauty | kestopigmentointi
Studio Black Beauty | kestopigmentointi
Studio Black Beauty | kestopigmentointi
Studio Black Beauty | eyeliner
Studio Black Beauty | eyeliner
Studio Black Beauty | eyeliner
Studio Black Beauty | eyeliner

Eyeliner

Classic eyeliner

Tämä klassinen malli takaa aina huolitellun ilmeen. Asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellen valitsemme sinulle sopivimman mallin, paksuuden, hännän pituuden ja ilmeen kohotuksen.

Ripsityven täyttö

Ripsityven täytöllä luodaan tumma efekti ripsien tyveen. Kevyempi kuin perinteinen eyeliner ja ilman häntää.

Stardust-liner

Tällä tyylillä saat klassisen linerin lisäksi syvyyttä katseeseen. Lineria jatketaan häivyttämällä/ varjostamalla luomeen pehmeää linjaa.

Butterfly-liner

Tällä tekniikalla luodaan dramaattisempi lookki. Tyylillisesti jäljitellään luomiväri efektiä. Tällä tekniikalla saadaan hyvin korostettua silmän muotoa ja syvyyttä katseeseen.

SUMU-LINER

Tällä tekniikalla luodaan pehmeä ja tumma silmän rajaus. Lineri häivytetään koko matkalta sumuisen lookin saavuttamiseksi.

Huulet

Huultenrajaus ja rajaus ombre-tekniikalla

Huulia rajaamalla voidaan korostaa huulten omaa muotoa tai korjata epäsymmetriaa. Ombre-rajauksessa huulten rajasta häivytellään väriä, jotta rajasta saadaan pehmeämpi.

3D-huulet

Tässä tekniikassa käytetään yleensä 2-3 eri väriä 3D-efektin saavuttamiseksi. Huulet pigmentoidaan kauttaaltaan. Tällä tekniikalla myös symmetrisyyttä voidaan korjata.

Lip Blush – huulet

Tällä tekniikalla voidaan erinomaisesti korjata huulten omaa sävyä. Työ tehdään puuterimaisesti ja pehmeästi ilma erillistä rajausta. Huulet saavat kauniin sävyn ja ovat parantuessaan erittäin luonnolliset.

Studio Black Beauty | huulet
Studio Black Beauty | huulet
Diamonds are forever